De Stichting Support Recycling Suriname is al vanaf 2015 bezig zich in te zetten voor het bevorderen van recycling in Suriname. In de wijk Latour is deze stichting mede dankzij de ondersteuning van Fernandes Bottling ook actief bezig geweest met de awareness rondom het recyclen. In deze wijk zijn er in totaal 12 inzamelbakken geplaatst op strategische locaties zoals in bij de buurt organisaties, scholen en de druk bezochte supermarkten.

Behalve de inzamelbakken is er ook een promotie actie geweest waarbij de padvinders van de Pater Anton Donicie padvindersgroep langs zijn geweest in de buurt met flyers. Ook is er in samenwerking met onder andere het Bureau Dak en Thuislozen een actie geweest waarbij de dak en thuislozen uit de wijk de buurt hebben ontdaan van alle afval en de ingezamelde plastic flessen en aluminium drankblikken gelijk in de recycle bakken werden gezet.

Met al deze acties is er tot december 2016 in totaal 7813 kg aan plastic flessen en aluminium drankblikken opgehaald. Bekijk het overzicht van de ophaal hieronder.

Bent u woonachtig in deze wijk? Deel dan het overzicht en moedig uw buurtbewoners en familie aan om ook mee te doen met het recyclen. Voortaan gaan uw plastic flessen en aluminium drankblikken in de inzameltonnen.