Welkom bij Stichting Support Recycling Suriname

Welkom op de website van Stichting Recycling Suriname (SuReSur). SuReSur is in 2015 opgericht. We zijn in april 2015 na de voorbereidingsfase met het project gestart. Stichting wil graag een voortrekkers rol vervullen in het bewustmaken van de Surinaamse bevoking op het gebied van recyclen. Dit wil ze doen door onder andere landelijk in totaal 450 verzamelbakken op strategische plekken plaatsen waar de plastic flessen en aluminium blikken worden ingezameld. Het is de bedoeling dat deze ingezamelde flessen en blikken worden afgevoerd naar een recyclebedrijf.

Wat is SuReSur

SuReSur heeft als missie om tegen minimale maatschappelijke kosten maximale inzameling en recycling van plastic flessen en aluminium blikken te realiseren en promoten in Suriname.
De stichting Recycling Suriname ziet een toekomst waarin afgedankte producten niet meer worden beschouwd als afval, maar als waardevolle dragers van grondstoffen en energie. Door het terugname systeem zal niet alleen onze natuur en ons milieu er voordeel aan hebben, maar door het hergebruik kunnen ook grondstoffen op den duur goedkoper worden. Er is sprake van een innovatieve en internationaal georiƫnteerde sector, met nieuwe, specifieke terugname systemen en een nadrukkelijke rol in het verbeteren en transformeren van productieprocessen.
Stichting SuReSur plaatst vanaf 2015 gestadigd in alle districten in totaal 450 verzamelbakken op strategische plaatsen waar het plastic afval wordt ingezameld en zorgt voor de afvoer naar een recyclebedrijf. Met een mediacampagne vergroten we het bewustzijn van het publiek en onderstrepen we waarom het belangrijk is dat iedereen meewerkt aan het recyclen van plastic afval.
Helpen kan heel simpel door u op te geven als vrijwilliger bij de stichting. Er zijn heel wat vrijwilligers nodig voor het verwezenlijken van dit nationaal doel. Uiteraard kunt u ook bijdragen door door financieel te ondersteunen. Maak daarvoor contact met de penningmeester van de stichting via het email adres: info@suresur.org

Speciale projecten

Latour Recycle project 90
Kustvlakte recyclebakken project 95
Voorlichting Scholen project 85
Why Recycle voorlichting project 100

Maak kennis met ons team

Glenn Ramdjan
Glenn RamdjanProject Coordinator
Gespecialiseerd in recycle processen om elke type afval te verwerken naar een commercieel product. In 2006 in Suriname gestart met het onderzoek naar de hoeveelheid van plastic afval, en met name plastic flessen. Intussen is er bijna van alle soorten afval een haalbaarheidsstudie gedaan voor de verwerking hiervan naar een commercieel product.
In 2008 gestart met een Stichting om de bewustwording van het scheiden van plastic flessen te scheiden en sindsdien enkele projecten gedaan hieromtrent. In 2010 lesmateriaal betreft zwerfafval samen met de Ministerie van onderwijs afd. curriculum ontwikkeld voor het basisonderwijs. Onderwerp was Zwerfafval.
In 2011 ben ik gevraagd door Amazone Recycling Company om te helpen met het bedrijf. Was daar plantmanager en had als taak het trainen van personeel betreft de werking van de machines en materiaal kennis en advies naar de directie betreft verwerking methoden.
In 2015 gestart bij Stichting SuReSur als project coƶrdinator. Hoofdtaak is het bevorderen van afvalscheiding en een duurzaam project op te zetten. Project geschreven voor het plaatsen van inzamelbakken bij de supermarkten ter bevordering van afvalscheiding bij de huishoudens.
Radjen Mehilal
Radjen MehilalPenningmeester
Jeroen Cornelisse
Jeroen CornelisseVoorzitter

Onze partners/ sponsoren