Stichting SuReSur plaatst sinds vorig jaar op diverse plekken in de stad verzamelbakken voor plastic flessen en aluminium blikjes. Er staan er nu 40 in totaal en elke maand komen er wel een paar bakken bij. In totaal is er met dit doorlopende project al een meer dan 50 ton plastic materiaal opgehaald dat rechtstreeks naar de recycling is afgevoerd.
De stichting SuReSur kan mede dankzij UNDP, de Europese Unie en het Ministerie van Financiƫn aan het einde van 2016 meer als 70 bakken in Suriname noteren die mensen motiveren om samen en in het bijzonder het plastic flessen problematiek tot het verleden te laten behoren.
Dankzij deze fondsen die zijn vrijgekomen zijn wij in staat nu in het ressort Weg naar Zee ook enkele bakken te plaatsen en dat zullen wij doen in stijl. Wij hebben de gemeenschap aan de Henri Fernandesweg uitgenodigd aanwezig te zijn bij het plaatsen van de bakken en nodigen u uit ook ook aanwezig te zijn. Vooral de landbouwers zijn heel erg tevreden dat zij nu hun plastic niet meer hoeven te verbranden of begraven. Zij zullen nu ook bijdragen aan een schoner milieu daar ze hun pesticide plastic flessen ook in de bakken kunnen plaatsen