Komende zaterdag 18 November is het team van Support Recycling Suriname (SuReSur) in Nickerie. De vorige maand heeft dit team in samenwerking met enkele partners voor de tweede keer een schoonmaak actie gehouden aan de Waterkant in Paramaribo. Deze keer is het de beurt aan de Zeedijk in Nickerie. Van 08.00 tot 12.00 uur zijn zullen vrijwilligers uit Paramaribo en Nickerie bezig zijn om al het afval dat er op de Zeedijk is te verwijderen. De plastic flessen, plastic zakken en aluminium drankblikjes die worden verzameld zullen naar Paramaribo vervoerd worden waar ze zullen worden gerecycled. Volgens de heer Glenn Ramdjan, project Coördinator van SuReSur is het de bedoeling om de Nickeriaanse bewoners te laten zien hoe mooi hun omgeving kan zijn als het schoon is er als er gerecycled wordt. Hiermee hoopt de stichting en alle partners dat de bewoners geprikkeld worden om zelf veel meer en veel bewuster hun omgeving schoon te houden en te recyclen. De stichting heeft al vanaf december 2016 meer dan 18 recycle bakken op verschillende locaties in Nickerie. Maandelijks halen ze met deze 18 bakken gemiddeld 1000 kg aan plastic flessen, zakken of aluminium drankblikken op om te recyclen. De actie van het komen weekend is in samenwerking met het commissariaat van Nickerie, het directoraat Openbaar groen en diverse sociale organisaties uit Nickerie zoals Stg. SARI en Moederhart. Natuurlijk mogen de bewoners van Nickerie de actie ook komen ondersteunen en meehelpen. Gevraagd wordt dat alle vrijwilligers met hun eigen handschoenen komen en een thermoskan voor drank.
Behalve deze schoonmaak actie heeft de SuReSur ook een scholen competitie lopen in Coronie en Nickerie onder de lagere scholen en een video contest speciaal voor de jeugd tussen 12 en 25 jaar. Bij de videocontest kunnen jeugdigen kans maken de hoofdprijs van SRD1000,- te winnen.
Als u hart heeft voor ons milieu en wilt ondersteunen hoopt SuResur u te zien komende zaterdag. De start is om 08.00 bij de backtrack.