Welkom bij de jongste nieuwsbrief Stichting SuReSur

De afgelopen tijd is de discussie over een goed afval beleid en het verwerken of recyclen van PET materiaal weer volop aan de gang.

Zo is Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur)  bezig met een project om landelijk verzamelbakken te plaatsen voor PET, HDPE en aluminium blikken. Hopelijk heeft u al gebruik gemaakt van deze verzamelbakken. In deze nieuwsbrief willen wij u enkele tips geven indien u uw  PET en aluminium blikken ook recycled.

Updates:

Stichting Support Recycling Surimame & Fernandes Bottling hebben in de maand Juli de launch gehad van het recycle project in Latour.  Op dit moment staan er in Latour 12 verzamelbakken waar u uw PET & aluminium blikken materiaal in kunt deponeren. Alle adressen staan vermeld op de flyer van SuReSur die in Latour verspreid wordt. Ook via ons Facebook pagina Support Recycling Suriname kunt u alle adressen vinden waar er inzamelbakken zijn geplaatst.

Tips t.a.v. recyclen PET flessen, HDPE flessen en aluminium blikjes

Doordat er landelijk verzamelbakken worden geplaatst kunt u nu gemakkelijker en dichtbij uw PET  flessen, HDPE flessen  en aluminium  blikken afval deponeren. Hieronder enkele tips voor als u overgaat tot recyclen van deze materialen.

  • Let op ! U kunt thuis  eenvoudig kijken onderop de fles welke soort fles u heeft , daar staat namelijk een code welke soort plastic het betreft
  • Plaats thuis een aparte zak voor uw plastic flessen en aluminum blikken. Zo kunt u 1x per week of als u in de buurt van een van de verzamelbakken komt gemakkelijk deze zak meenemen om de flessen in de verzamelbakken te doen. Een normale vuilzak is voldoende of de zakjes die u meekrijgt wanneer u inkopen doet  bij de supermarkt. Aan te bevelen is deze zak plaatsen in een overdekte ruimte waar het niet in de weg staat maar waar u er toch gemakkelijk bij kunt komen.
  • Gooi de restjes uit de flessen of blikken en spoel de flessen of blikken voor u ze in de zak zet, zo voorkomt u dat er mieren of andere insecten in de zak gaan terwijl die nog thuis ligt.
  • Zet de flessen en de doppen apart in de zak. Druk indien mogelijk de flessen en blikken plat zodat u er meer flessen of blikken in de zak kunt doen. Als de flessen en blikken platgedrukt zijn kunnen er ook meer in de verzamelbakken en in de wagen die de ingezamelde flessen en blikken transporteert naar Amreco waar ze verwerkt zullen worden.
  • Als u naar de supermarkt gaat neem dan gelijk uw lege flessen en blikken mee  om ze te deponeren in de verzamelbak.
  • Betrek indien u kinderen hebt deze bij het recyclen. Leg ze uit waarom het belangrijk is om te recyclen en laat ze meehelpen de flessen of blikken apart te zetten. Zo leert u ze op jonge leeftijd al hun afval te scheiden en rekening te houden met het milieu.
  • Zet een kleine zak in de auto waarin u alle pet flessen en aluminium blikjes in kunt doen als u op straat bent. Deze flessen kunt u bij aankomst thuis ook in een aparte zak doen of onderweg gemakkelijk in één van de verzamelbakken van SuReSur deponeren.

===========================================================================================

Stichting SuReSur is het eenvoudigst bereikbaar via info@suresur.org. Ons kantooradres is Florastraat 34. U vindt ons op Facebook en via www.suresur.org