Vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober aanstaande komen de Rangerscouts van de Pater Anton Doniciegroep in actie in hun eigen ressort om alle bewoners aan te sporen meer te gaan doen aan recycling van plastic flessen en aluminium blikjes. Samen met Fernandes Bottling heeft Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) sinds begin juli twaalf verzamelbakken geplaatst in Latour waarin plastic flessen en blikjes kunnen worden gedeponeerd. Dit materiaal wordt afgevoerd naar recyclingbedrijf AmReCo waarna het als grondstof voor nieuwe producten geëxporteerd wordt.

“Deze actie is opgezet om het gebruik van onze bakken meer te bevorderen”, zegt Jeroen Cornelisse, secretaris van Stichting SuReSur. “Het loopt al redelijk hier in Latour maar het kan zeker beter. Als we vergelijken met andere resorts waar onze verzamelbakken al staan dan zijn we ervan overtuigd dat Latour ook die aantallen ingezamelde flessen kan halen!”

Vanaf de launch begin juli is de Rangergroep betrokken bij het project van SuReSur. Daarnaast zijn zij erg actief met hun eigen tweejarige milieuproject “Downloading the Green Mindshift” waarbinnen de groep onder andere in 2014 de autoloze dag heeft georganiseerd.

Dit weekend gaan de scouts de wijk in om persoonlijk met bewoners te praten over het belang van recyclen en ze te wijzen op het bestaan van de verzamelbakken . Bewoners die recycleminded zijn krijgen een attentie van de jongeren en er worden flyers met informatie uitgedeeld. Binnenkort worden ook de scholen bezocht om daar gerichte informatie te verstrekken.

Nogmaals Jeroen Cornelisse van SuReSur: “Bij deze wil ik graag alle organisaties of personen die willen bijdragen aan een schoner Latour oproepen om zich zaterdag aan te sluiten bij deze actie. Kom kijken, loop en fiets mee in de wijk, praat met mensen over ons gezamenlijk belang om te recyclen! De bakken staan er dus iedereen kan ze gebruiken. Wij zorgen er voor dat elke week alles opgehaald wordt en direct naar de recycling gaat…”

Persbericht afkomstig van

Stichting Support Recycling Suriname
Florastraat 34 Paramaribo
Telefoonnummer voor informatie: 8895178 (J. Cornelisse) of 7113929 (G. Ramdjan)