Stichting Support Recycling Suriname (kortweg SuReSur) plaatst sinds begin juni in diverse ressorts verzamelbakken voor plastic flessen en aluminium blikjes. Wekelijks worden de bakken geleegd en het verzamelde materiaal wordt afgevoerd naar hun samenwerkingspartner Amreco, het enige recyclingbedrijf dat Suriname rijk is. De afgelopen week werd in het ressort Blauwgrond de recordopbrengst sinds de start van het project binnengehaald. Maar liefst 438 kilo plastic flessen en aluminium blikjes zijn binnengebracht uit de twaalf geplaatste bakken. Dit betekent dat er alleen al die week een ruime 10.000 flessen niet op straat, in het milieu of op de vuilstort terecht zijn gekomen.

SuReSur geeft leiding aan het ambitieus project waarbij uiteindelijk door heel Suriname minimaal 450 verzamelbakken geplaatst zullen worden. Tot op heden wordt het project door het bedrijfsleven in Suriname gedragen. De organisatie is afhankelijk van sponsorbijdragen en biedt in ruil voor financiële steun de bedrijven de mogelijkheid de verzamelbakken te bestickeren met hun boodschap, logo of reclame. Met die ondersteuning worden alle kosten gedragen zoals het transport van alle flessen naar het recyclingbedrijf maar ook het onderhoud van de bakken.

Naast Blauwgrond zijn er ook twaalf bakken geplaatst in Latour, een gezamenlijk project met Fernandes Bottling. Daar zijn de resultaten nog voor verbetering vatbaar en zal er hard gewerkt worden de komende periode om de bewoners verder te motiveren om hun bijdrage aan een schoner Suriname te leveren.

In de eerste week van september worden er een aantal nieuwe bakken geplaatst in het ressort Welgelegen. De eerstvolgende ressorts daarna zijn Flora en Weg naar Zee. Binnen een jaar zullen –als het aan Stichting Support Recycling Suriname ligt- alle ressorten van Paramaribo voorzien zijn. In de districten is als eerste Nickerie aan de beurt maar er wordt ook al gewerkt aan de voorbereiding om alle andere districten te voorzien  van de verzamelbakken.