Zaterdag 16 september 2017 werd er een Clean up the Ocean actie aan de Waterkant georganiseerd. Deze actie was met Green Heritage Fund Suriname en WWF Guianas en uiteraard SuRESur. Vrijwilligers van deze organisaties hebben de schoonmaak georganiseerd om de vervuiling aan te pakken die vanaf het land het milieu in de zee bedreigd. Op een paar meter afstand is er in totaal meer als 150 kg aan plastic en aluminium opgehaald dat allemaal gerecycled zal worden. Verder is er minstens evenveel restafval zoals foam bakjes en meer opgehaald.

De video en foto’s over deze actie hebben op Facebook aardig wat discussies op de gang gebracht en daar zijn we zeer dankbaar voor. Want het is meer als ooit tijd dat wij met z’n allen gaan praten over wat wij met ons milieu doen, en nog belangrijker dat wij met z’n allen in actie komen om ons milieu te beschermen. We beseffen ons dat dit maar een begin is maar we willen mensen bewust maken. Bewust van de vervuiling op land die we naar de zee brengen met alle schade van dien. Bewust van het feit dat het nog niet te laat is. Laat, maar niet té laat om in actie te komen. We hebben veel mensen gesproken en zijn veel aangesproken. Als je dit ook aanspreekt en je bent geschokt door de beelden… Dan zien we je graag de volgende keer!

De organisaties hebben gepland om in oktober de volgende schoonmaak actie te doen. Wilt u ook mee helpen? Registreer dan via deze link. Meer informatie volgt nog via onze site en facebook pagina.
Het is niet te laat, laat ons met z’n allen in actie komen.